Sinds 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Per 1 januari 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Samendraads | Rode en pijnlijke ogen en visusklachten bij kinderen

dinsdag
21
nov

Samendraads – Scholing Oogzorg

Thema: Rode/pijnlijke ogen + visusklachten bij kinderen
Sinds november 2020 is onder de vlag van Samendraads een initiatief gestart waardoor huisartsen patiënten met laagcomplexe oogklachten kunnen verwijzen naar de optometrist in de 1e lijn (Oogzorgpunt). De optometristen van Oogzorgpunt zijn een extra tool voor de huisarts om goede diagnostiek te bieden voor minder ingewikkelde oogproblematiek. De wachttijden bij Oogzorgpunt zijn kort (afspraak binnen 5 werkdagen) en het onderzoek gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

In eerdere scholingen lag de focus op wat de optometrist in de 1e lijn doet en wanneer daarvan gebruik gemaakt kan worden, op tranende ogen, cataract, macula degeneratie en op praktische handelingen bij oogklachten die de huisarts zelf kan uitvoeren. In deze scholing staan we specifiek stil bij de onderwerpen:

  • Rode en pijnlijke ogen
  • Visusklachten bij kinderen

Deze scholing wordt gegeven door oogartsen en een optometrist. Zij nemen jullie aan de hand van een stukje theorie en casuïstiek mee in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met rode en pijnlijke ogen en visusklachten bij kinderen.

Leerdoelen zijn:

  • Richtlijn “rood oog en oogtrauma” opfrissen
  • Beter in staat om ahv stroomschema te differentiëren tussen verschillende oorzaken
  • Opfrissen kennis over visusklachten bij kinderen

Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de prijs opgenomen.
De scholing is ook voor je waarnemer, hidha en huisarts i.o.
Deze nascholing is kosteloos. Echter de annuleringsvoorwaarden zijn wel van toepassing; bij geen daadwerkelijke deelname of annuleren korter dan 2 weken van te voren zijn de kosten € 20,-