Sinds 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Per 1 januari 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Samendraads | Optometrie in de 1e lijn | Online

dinsdag
13
dec

Samendraads - Optometrie in de 1e lijn

Thema: Cataract

Sinds november 2020 is onder de vlag van Samendraads een initiatief gestart waardoor huisartsen patiënten met laagcomplexe oogklachten kunnen verwijzen naar de optometrist in de 1e lijn (Oogzorgpunt). De optometristen van Oogzorgpunt zijn een extra tool voor de huisarts om goede diagnostiek te bieden voor minder ingewikkelde problematiek in de oogheelkunde. De wachttijden bij Oogzorgpunt zijn kort (afspraak binnen 5 werkdagen) en het onderzoek gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

In eerdere scholingen lag de focus op wat de optometrist in de 1e lijn doet en wanneer daarvan gebruik gemaakt kan worden, op tranende ogen en op macula degeneratie. In deze scholing staan we specifiek stil bij het onderwerp cataract en hoe hiermee om te gaan. 

Deze scholing wordt gegeven door een huisarts, optometrist en oogarts. Zij nemen jullie aan de hand van een stukje theorie, filmpje over surgery en casuïstiek mee in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met cataract.

Programma: 19.30 - 21.30 uur

  • Begeleiding en ondersteuning van patiënten met vermoeden cataract in de 1e lijn - door Jeroen Overveld, huisarts
  • Diagnose van cataract - door Karin Voorn, optometrist Oogzorgpunt
  • Behandeling cataract in de 2e lijn, inclusief stukje film - door Henk Veraart, oogarts
  • Casuistiek en vragen - door Henk Veraart en Floor Tukkers, oogartsen

Deze nascholing is ook voor waarnemers, hidha’s, huisartsen i.o., verpleegkundig specialisten en physician assistants interessant.
Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de cursusprijs inbegrepen.