Sinds 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Per 1 januari 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Samendraads | Praktische handelingen door de huisarts bij oogzorg

dinsdag
19
sep

Samendraads – Scholing Oogzorg

Thema: Praktische handelingen door de huisarts bij oogzorg
Sinds november 2020 is onder de vlag van Samendraads een initiatief gestart waardoor huisartsen patiënten met laagcomplexe oogklachten kunnen verwijzen naar de optometrist in de 1e lijn (Oogzorgpunt). De optometristen van Oogzorgpunt zijn een extra tool voor de huisarts om goede diagnostiek te bieden voor minder ingewikkelde oogproblematiek. De wachttijden bij Oogzorgpunt zijn kort (afspraak binnen 5 werkdagen) en het onderzoek gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

In eerdere scholingen lag de focus op wat de optometrist in de 1e lijn doet en wanneer daarvan gebruik gemaakt kan worden, op tranende ogen, cataract en op macula degeneratie. In deze scholing staan we specifiek stil bij wat je als huisarts zelf voor praktische handelingen uit kunt voeren bij oogklachten.

Deze scholing wordt gegeven door Henk Veraart en Floor Tukkers, beiden oogartsen in het ETZ. Zij nemen jullie aan de hand van een stukje theorie, casuïstiek en zelf oefenen mee in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met relatief eenvoudige oogklachten.

Leerdoelen zijn:

  • Oogheelkundig onderzoek verbeteren en uitbreiden
  • Opfrissing anatomie
  • Wat is normaal/abnormaal
  • Spotdiagnosen
  • Plaats van de huisarts in oogzorg

Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de prijs inbegrepen.
De annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing. Aan deze scholing zijn geen kosten verbonden, echter bij niet verschijnen of binnen 2 wkn voor de scholing annuleren zijn de kosten € 30,--
Deze nascholing is ook voor je waarnemer, hidha en huisarts i.o.