Sinds 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

Per 1 januari 2021 zijn wij onderdeel van PrimaCura.

PrimaCura | Nascholing Kindergeneeskunde

woensdag
24
mei

Het snottert, het piept en het kraakt.                                                          

Voedselallergie is een toenemend probleem in de samenleving. Sensibilisatie tegen het verdachte voedingsmiddel kan bijdragend zijn en worden bepaald middels bloedonderzoek of huidtesten. Maar wat zeggen deze uitkomsten dan wel? Wat moet er wel of juist niet worden aangevraagd?

Liever zouden we de patiënt die ernstige voedselallergie willen besparen en inzetten op preventie van voedselallergieën. Kunnen we door dieetadviezen in het vroege leven invloed proberen uit te oefenen op het ontstaan van voedselallergie? En wat is de relatie met eczeem? Wat kan de eerste lijn doen, en wanneer door te verwijzen naar de 2e lijn?

Na de corona jaren hebben we in de afgelopen 2 winters weer veel diverse luchtwegklachten gezien. Hoe kom je tot een goede diagnose? Wat zie je aan de kinderen bij verschillende oorzaken van benauwdheid? Wat zijn risicofactoren voor verslechtering? Welke afwegingen maak je om een acuut benauwd kind wel of niet in te sturen? Wat is de meerwaarde van een CRP bepaling of saturatie meting? Kijken jullie mee naar verschillende benauwde kinderen?

Kinderen vallen en stoten zich vaak. Dit leidt geregeld tot gezwollen, pijnlijke gewrichten en niet normaal bewegen, wat gelukkig vaak vanzelf weer overgaat. Ouders hebben vaak zorgen als kinderen niet meer normaal bewegen. Wat zijn alarmsymptomen? Wanneer is het zinvol te overleggen met de kinderreumatoloog in het ETZ? Wat doet die kinderreumatoloog eigenlijk? Het klinkt ingewikkeld en super zeldzaam, maar dat is het eigenlijk niet. Meer weten?

Met deze nascholing willen we een update geven over deze onderwerpen en praktische handvatten mee geven voor je dagelijkse praktijk, met een maaltijd vooraf en gezellige borrel achteraf.
 

17.30Registratie met lichte maaltijd 
18.00WelkomMarcel Bergman, huisarts
18.05Allergische klachtenRonald de Moor, kinderarts en Lonneke Landzaat, kinderallergoloog
18.50Het acuut benauwde kind    Sandra Poot, kinderarts en Carien Smeets, kinderarts
19.35Pauze 
19.50Gewrichtsklachten

Hans de Graaf, kinderreumatoloog

20.45Afsluiting en mogelijkheid om nog wat te drinken 

Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de cursusprijs opgenomen.
De scholing is ook voor je waarnemer, hidha en huisarts i.o.
Onze annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.